Ook PVV loopt weg uit vergadering Floriade

23 november 2018 08:21

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM – Fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV is donderdagavond tijdens de Politieke Markt weggelopen uit de vergadering waarin moties en amendementen over de Floriade werden besproken. Vorige week liet de fractie van de SP weten geen vergaderingen meer bij te wonen over de Floriade.


Tijdens de vergadering werden maar liefst dertig moties en amendementen besproken die betrekking hadden op de Floriade. Daarvoor was twee uur uitgetrokken. Maar na die twee uren was nog maar een handjevol van de onderwerpen besproken en werd afgesproken toch alle dertig punten af te handelen. Van Dijk liet weten na de schorsing niet meer te zullen terugkeren in de vergadering. De PVV-voorman had het gevoel dat de overige fracties de moties en amendementen tot in den treuren wilden bespreken. “We moeten scherper vergaderen. Ik heb geen zin meer om hier de hele avond deel van uit te maken.”
De vergadering duurde uiteindelijk vier uur.
Inmiddels heeft Van Dijk laten weten dat hij niet is weggelopen, maar domweg niet is teruggekeerd in verband met 'andere verplichtingen. De vergadering zou tot 21.00 duren.'

 

X