Onderzoek naar verplaatsing Albert Heijn-vestiging

09 oktober 2020 10:15

STEDENWIJK – De gemeente laat een onderzoek uitvoeren naar de wenselijkheid om de Albert Heijn-vestiging aan het 's Hertogenboschplein in Stedenwijk te verplaatsen naar de rand van de wijk, bij de Stedendreef, waar nu Het Nieuwe Land haar tennisbanen heeft.

Eigenaar Bun Holding heeft jaren geleden al het verzoek neergelegd om de supermarkt te kunnen verplaatsten. Tennisvereniging Het Nieuwe Land kan dan verhuizen naar Almere Poort. Het 's Hertogenboschplein zou een kwaliteitsimpuls krijgen met onder meer zorg- en starterswoningen en een hofje.

Veeningen erkende dat de kwestie nu al heel lang duurt. "Als de supermarkt aan de rand komt te liggen dan verliest het de huidige buurtfunctie. Daarnaast trekt die supermarkt weer klanten die ook niet meer naar de supermarkt in hun eigen buurtje gaan. Dat is niet wenselijk. Tegelijkertijd besef ik dat we nu al heel lang met Bun in gesprek zijn en we willen ons ook naar deze ondernemer een betrouwbare overheid tonen. Om die belangen goed in balans te houden laat ik daarom een onderzoek instellen met de vraag of we de supermarkt kunnen verplaatsen zonder dat het nadelige gevolgen heeft voor de Stedenwijk of winkels in omliggende wijken."

De Albert Heijn-vestiging aan het 's Hertogenboschplein. (Foto: aangeleverd)