Ondermijning? Meld verdachte situaties.

20 november 2019 13:40

Door Robert Mienstra

 ALMERE – Ondermijning, de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, is een probeem in Almere. Politiek staat het op de agenda, de politie werkt er aan, maar ook burgers kunnen de politie helpen. Ondermijning lijkt vaak onzichtbaar, maar de oplettende inwoner kan veel zien en daarbij handelen door verdachte, of rare situaties te melden.

Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800 -7000. Ook kunnen verdachte situaties simpel gemeld worden via www.politie.nl. Daarbij kunnen ook foto’s en filmpjes worden geuploaded.

 

Bewustwording
Wat kunnen verdachte situaties zijn? Op een bedrijventerrein verschijnen plotsklaps drie nagestudio’s, in de straat met sociale huurwoningen staan voor een pand regelmatig veel te dure auto’s geparkeerd, een woning met geblindeerde ramen waar zelden iemand komt (mogelijke wietplantage), winkels waar niemand komt, maar die wel ingericht zijn, kinderdagverblijven waar geen kinderen komen, kortom situaties waarbij de alarmbellen af gaan. Bewustwording van deze situaties en daarvan melding maken zou de politie flink helpen.

 Ondermijnende criminaliteit is een omvangrijk verschijnsel, ook in Almere en beperkt zich niet tot marginale maatschappelijke groepen en personen. Deze ondermijning is op allerlei manieren verweven in de samebleving in het dagelijkse sociale leven van veel mensen.

Gerelateerd

X