Nobel Run 2019 was één groot feest

20 mei 2019 06:52

HOUT - De tweede editie van de Nobel Run in Almere Hout was een daverend succes. Organisatie en deelnemers kijken terug op een geslaagde dag.


Afgelopen zondag vond in Nobelhorst de Nobel Run plaats. Ruim zevenhonderd hardlopers, duizend supporters en buurtbewoners én een mooie food- en voorjaarsmarkt waren de belangrijkste ingrediënten voor een fantastisch feest op de Brink. Met een ruime verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar en vele positieve reacties kijkt de organisatie trots terug op de tweede editie van de Nobel Run.


Warmspringen

Na het warmspringen barstte het spektakel om tien uur los met het Nobel Kidsrun van één kilometer. Een halfuur later gaf Madeleen van Huisidee Makelaardij het startschot voor de vijf kilometer die bij de mannen werd gewonnen door Rogier Strobbe en bij de vrouwen door Adriana Suson. Wethouder Maaike Veeningen verzorgde het startschot voor de tien kilometer, waar maar liefst driehonderd lopers aan meededen. Bij de mannen kwam Shai Walhain als eerste over de finish, bij de vrouwen won Doris Gritsch. Voor het eerst konden deelnemers dit jaar ook de halve marathon van Huisartsenpraktijk Nobelhorst rennen. Anthonie Dam legde bij de mannen de 21,1 kilometer het snelst af, bij de vrouwen was die eer voor Kirsten Kremers.
Food- en voorjaarsmarkt

Op de food- en voorjaarsmarkt kwamen lopers, supporters en buurtbewoners tijdens en na de run samen om te genieten van het heerlijkste eten en drinken en diverse kraampjes. De kinderen konden meedoen aan diverse activiteiten en genieten op de springkussens. Na afloop van de run werden de vele vrijwilligers getrakteerd op een heerlijke barbecue om hen te bedanken voor hun hulp.

Gerelateerd

123inkt
HV Almere
X