Nieuwe zomervoorstelling Suburbia op Kemphaan

15 mei 2019 06:53

ALMERE – Theatergroep Suburbia uit Almere speelt ook deze zomer weer een openluchtvoorstelling op de Kemphaan. De tragikomedie ‘De nacht, de moeder van de dag’ van de Zweedse schrijver Lars Norén is zes weken lang te zien op het Almeerse stadslandgoed. De première is op 21 juni.


De repetities zijn inmiddels in volle gang. “Ik vind het één van de beste toneelstukken die ik ken. Een knettergoed geschreven stuk,” vertelt regisseur Albert Lubbers. In 1983, toen hij pas was afgestudeerd, werkte Lubbers ook al eens mee aan ‘De nacht, de moeder van de dag’, toen in functie van regieassistent. “Het was de eerste opvoering van het stuk in Nederland, in de vertaling en regie van Karst Woudstra”, aldus Lubbers, die voor de uitvoering van Suburbia dezelfde vertaling gebruikt. Het stuk wordt gespeeld door Minne Koole, Jord Knotter, Marie-Christine de Both, Wouter Van Lierde.

 

Familiedrama

‘De nacht, de moeder van de dag’ is een indringend familiedrama met inktzwarte humor. Het verhaal speelt zich af in Zweden, de jaren '50. In de keuken van familiehotel Aurora doen vader, moeder en hun twee zoons een laatste poging elkaar te vinden. Het is de verjaardag van de jongste zoon, David. Het is ook de dag dat vader probeert uit alle macht -en met weinig succes- achterstallige rekeningen te betalen. Het hotel staat op de rand van een faillissement. Maar David dagdroomt liever dan te werken in het hotel. Dat maakt zijn hardwerkende broer razend. En wat is dat hardnekkige hoestje van moeder toch?
'De nacht, de moeder van de dag' is op de Kemphaan te zien van 12 juni tot en met 21 juli. De première is op 21 juni. Voorafgaand aan de voorstellingen wordt een Zweeds diner geserveerd. Meer info en kaartverkoop via www.theatergroepsuburbia.nl.

Gerelateerd

Kringloop
EHBT
X