Nieuwe mbo-opleiding verbindt ICT en Techniek

13 december 2018 10:50

ALMERE - Samen met het Almeerse bedrijfsleven biedt MBO College Almere vanaf augustus de mbo-opleiding System Automation & Smart Industry aan. Studenten kunnen met deze opleiding slimme systemen, zoals robots ontwerpen, creëren en managen.


Hiermee levert het college een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2021 het meest flexibele en beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa te hebben.
De opleiding verbindt de vakgebieden ICT en Techniek met elkaar. In de wereld van Smart Industry nemen systemen productie- en denkprocessen deels of volledig over. Een system automation engineer ontwerpt en maakt slimme systemen. Grote magazijnen functioneren vrijwel zonder personeel door een slimme combinatie van techniek en ICT. In de zorg zien we de toepassing van zorgrobots en speciale applicaties om contact te houden met de client of die de zorgverlener ondersteunen. Ook in het onderwijs kun je door slimme ICT toepassingen les volgen bij docenten aan de andere kant van de wereld.

Almeerse bedrijfsleven

Tijdens een netwerkbijeenkomst op donderdag 29 november werd de nieuwe opleiding System Automation & Smart Industry gepresenteerd aan zo’n 100 vertegenwoordigers van bedrijven uit Almere en omgeving. De bijeenkomst was tevens bedoeld om verschillende vormen van samenwerking aan te gaan. De aanwezige bedrijven waren enthousiast en boden stageplekken en projecten aan en zelfs een proefopstelling waar studenten hun vaardigheden kunnen oefenen.
MBO College Almere brengt Techniek, Zorg en Welzijn en ICT en Media bij elkaar om op een creatieve en oplossingsgerichte manier toepassingen te maken waarbij technologie in dienst staat van de mens.