Nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

15 september 2020 00:00

ALMERE – GroenLinks Almere heeft een nieuwe fractievoorzitter. Jaap Steenkamer neemt per direct het stokje over van Willy-Anne van der Heijden die zeven jaar aan het roer stond van de fractie. Ze blijft tot het einde van deze raadsperiode als raadslid actief voor de partij.

Steenkamer (31) zal de fractie leiden met Esther Hagelaar als vicevoorzitter. Volgens Van der Heijden is al voor de start van deze raadsperiode afgesproken dat dit haar laatste periode als fractievoorzitter zou zijn. "Ik neem al lang deel aan de raad en het is goed om nu stokje over te dragen. Ik vond het een eer en bijzonder leuk om deze – bij de laatste verkiezingen verdubbelde- fractie te leiden. Het feit dat we na vele jaren oppositie weer aan de coalitie deelnemen zie ik als een mooi wapenfeit."
Volgens Steenkamer is de overdracht voor de zomer al met de fractie besproken. "Ik kan dan alvast ervaring opdoen zodat ik goed beslagen ten ijs kom bij de volgende verkiezingen."

Steenkamer

Jaap Steenkamer is een geboren Almeerder en is sinds 2018 raadslid. Hij werkt als adviseur voor Nederlandse gemeenten. "GroenLinks staat in Almere voor een grote opdracht. De economische en sociale stilstand, veroorzaakt door het coronavirus, heeft een grote streep gehaald door veel zekerheden die we dachten te hebben. Juist nu is het belangrijk om als GroenLinks werk te maken van duurzame banen, herscholingsmogelijkheden voor hen die het werk verloren hebben en het versterken van het groen in de stad. Als fractievoorzitter, zal ik mij hier, samen met de andere raadsleden van de GroenLinks-fractie, hard voor maken."

Jaap Steenkamer (links) volgt Willy-Anne van der Heijden op. (Foto: aangeleverd)