Nieuw schoolgebouw Het Baken in Poort

13 juni 2018 12:04

POORT - De eerste paal is geslagen voor het nieuwe schoolgebouw van Het Baken in Poort, een school voor havo en mavo. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in het bijzijn van de wethouder van Onderwijs, de architect, het bouwbedrijf en de bestuurder, enkele medewerkers, een ouder en een leerling van Het Baken.


De handeling werd feestelijk aangekleed en verricht door een ouder, leerling en medewerker van de school. Dit stond symbool voor de samenwerking tussen ouders, leerlingen en medewerkers van de school en is tevens de vorm van het nieuwe schoolgebouw.
Het nieuwe driehoekige gebouw komt vlak naast het Topsportcentrum in het Olympiakwartier in Almere Poort en is geschikt voor circa achthonderd leerlingen. Poort is een school voor havo en mavo. De leerlingen krijgen les op havoniveau omdat de leerlingen voor het grootste deel naar het hbo gaan. De school voor havo en mavo kenmerkt zich door haar kleinschaligheid. Samen met Stad College, Park Lyceum, Trinitas Gymnasium en International School Almere is Poort, school voor havo en mavo onderdeel van Het Baken Almere. Op dit moment is de school gevestigd aan het Slowakijehof in Almere Poort.

Gerelateerd

X