Nieuw platform voor vragen rondom ouderenzorg

27 maart 2018 09:39

ALMERE - Door het ingewikkelde zorgsysteem ontstaan er vaak vragen in de zoektocht naar zorg. Om de huidige en toekomstige zorgvragers te helpen bij het vinden van de juiste zorg lanceert Woonzorg Flevoland een nieuw platform: ikhebeenzorgvraag.nl.


Het ministerie van VWS publiceerde onlangs een rapport met daarin de uitkomsten van een onderzoek naar de zoektocht naar de juiste informatie over de gewenst zorg. Hieruit kwam dat het zorgsysteem te ingewikkeld is en dat mensen niet de informatie kunnen vinden die nodig is. “Onze zorgadviseurs ervaren dit dagelijks, ze krijgen veel telefoontjes en e-mails van mensen die er niet uitkomen in hun zoektocht naar de juiste en gewenste zorg” vertelt John Bos, voorzitter Raad van Bestuur van Woonzorg Flevoland.

Duidelijke informatie en direct contact

De aanbevelingen uit het onderzoek zijn helder: zet de mensen centraal en zorg voor duidelijke en vindbare informatie. Met die insteek ging Woonzorg Flevoland aan de slag, de meest gestelde zorgvragen binnen diverse onderwerpen vormen de basis. En als je er niet uit komt, dan zijn de zorgadviseurs van Woonzorg Flevoland beschikbaar voor vragen.
Zorgen doen we samen

John Bos daagt andere organisaties uit om aan te sluiten bij het platform: “Zorgen doen we samen. Laten we daarom onze krachten en kennis in de regio bundelen en zo samen de huidige en toekomstige zorgvrager helpen in de zoektocht naar de juiste zorg.”
Meer informatie over het initiatief op: ikhebeenzorgvraag.nl of mail naar: info@ikhebeenzorgvraag.nl.

X