Nieuw initiatief SeeMyAlmere van startAlmere promoten met de mobiele telefoon

22 februari 2012 06:00

ALMERE – Een nieuw Nederlands concept om een stad te promoten door foto’s te maken met mobiele telefoons en de inzet van sociale media. SeeMyCity is een initiatief van vijf freelance fotografen. Afgelopen zondag hebben de fotografen in de nieuwe bibliotheek een workshop gegeven om bewoners te inspireren Almere met andere ogen te bekijken en via sociale media met anderen te delen.


Marianne Hope, bedenker van SeeMyCity is freelance fotograaf en geeft workshops in ‘gewone’ en mobiele fotografie. “Door Almeerders te betrekken bij het project willen wij laten zien hoe bijzonder Almere is. En hoe ze dit via sociale media bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht kunnen brengen.”
Almere is de eerste stad waar de fotoworkshop wordt gehouden. Er is voor Almere gekozen vanwege de bijzondere architectuur. Hope denkt dat dit een goede manier is om de stad te promoten. “Wij denken dat dit een revolutionaire en zeer effectieve manier van citymarketing is die Almere niet alleen op de kaart zet in Nederland, maar in de hele wereld. Door gebruik te maken van onder andere Instagram, maar ook van andere sociale media, kunnen we effectief duizenden mensen over de hele wereld bereiken.”
Kijk voor meer informatie over het project op about.me/SeeMyCity, op Facebook SeeMyCity of www.vvvalmere.nl.

Gerelateerd

Ondernemersplein Gemeente Almere
123inkt