NIDA en PVV ruziën verder met schriftelijke vragen

03 november 2020 09:30

Door Marcel Beijer

ALMERE – Zowel de PVV als NIDA Almere hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college over islamitische groeperingen. Daarmee zetten ze de ruzie voort die afgelopen donderdag ontstond.

In die vergadering zei NIDA-voorman Hassan Buyatui dat een ingediende motie van de PVV 'erger is dan wat er in Frankrijk gebeurd is'. Buyatui doelde daarmee op de aanslag in Nice, eerder die dag. Daarop volgde een keiharde en emotionele botsing met fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV.
Naar nu blijkt heeft NIDA vrijdag schriftelijke vragen gesteld. Daarin wordt gesteld dat Frankrijk 'met de botte bijl' islamitische groeperingen verboden verklaard heeft, ook al hebben ze nooit iets strafbaars gedaan. De partij roept op om dergelijke groeperingen een veilig toevluchtsoord te bieden in Nederland.

PVV

Diezelfde dag reageerde de PVV al, ook met schriftelijke vragen. Daarin vraagt de partij het college juist om de radicale islam te gaan bestrijden 'in plaats van de radicale islam nog meer in huis te halen'.
Normaal heeft het college zes weken de tijd om schriftelijke vragen te beantwoorden, maar gezien de beladen sfeer in deze discussie is besloten ze tijdens de Politieke Markt van komende donderdag te bespreken. Die bespreking begint om 20.20 uur en is te zien via deze link.