Nederlandse voorpremière modern kamermuziektrio bij Nieuw Podium Klassiek Almere

16 september 2020 09:00

BUITEN - Het Nieuw Podium Klassiek Almere presenteert vrijdag 18 september de Nederlandse voorpremière van 'De Joodse Bruiloft' van de beroemde Joodse componist Boris Pigovat, uitgevoerd door de VIGMA-solisten. Een week later, op 2 oktober, is de officiële première in het Concertgebouw in Amsterdam.

Het moderne kamermuziektrio de VIGMA-solisten is drie jaar geleden opgericht in Amsterdam en bestaat uit violist Igor Ruhadze uit Almere (initiatiefnemer van het Nieuw Podium Klassiek Almere), saxofonist Vitaly Vatulya en pianiste Maria Nemtsova.Alle drie de musici studeerden af aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou en later ook aan het Conservatorium van Amsterdam.

Vrijdag geven zij een concert in het kader van de nieuwe vrijdagavondconcertserie van het Nieuw Podium Klassiek Almere. Daar presenteren zij de Nederlandse voorpremière van De Joodse Bruiloft. Dit stuk was geïnspireerd door een bijzondere ontmoeting tussen de componist Boris Pigovat en saxofonist Vitaly Vatulya tijdens een concert in één van Israëls kleine dorpjes. In het kader van het project "Music for Peace" bracht Vitaly met zijn verbazingwekkende saxofoon-timbre muziek naar de plekken waar het wonen in een schuilkelder de norm is. Ondanks de huidige situatie is hij speciaal voor de première in Amsterdam uit Moskou overgevlogen om samen met de VIGMA-solisten op te kunnen treden.

De voorpremière in Almere is vrijdag 18 september om 20.00 uur in missiecentrum De Wegwijzer aan de Makasserweg langs de Evenaar. Na afloop is er een borrel met meet & greet met de musici. Ga voor meer informatie en kaarten naar www.npka.nl.

Kijk hier voor meer informatie over de officiële première in het Amsterdamse concertgebouw.

De VIGMA-solisten met rechts violist Igor Ruhadze uit Almere, initiatiefnemer van het Nieuw Podium Klassiek Almere.