Nationale Denktank presenteert oplossingen circulaire economie

06 december 2018 12:41

STEDENWIJK – De Nationale Denktank, bestaande uit twintig jonge afgestudeerden, kwam vorige week naar het huis van de Vrede om een preview van haar tien oplossingen te presenteren om te komen tot een circulaire economie.


Dit jaar buigt de Nationale Denktank zich over de vraag: ‘hoe versnellen we de Transitie naar een Circulaire Metropool’. Een circulaire economie is een duurzame economie waarin geen afval meer is en waarin alle verbruikte grondstoffen weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Na een analyse van vier maanden, heeft de Nationale Denktank tien oplossingen bedacht om de circulaire economie een zetje in de rug te geven. De oplossingen focussen zich op veel verschillende doelgroepen, variërend van de politiek tot consumenten, werknemers en de kinderen. Daarnaast omvatten de oplossingen zowel de aankoop, het gebruik als het afdanken van producten.
Deze 10 oplossingen voor de maatschappij werden vorige week gepresenteerd aan 50 inwoners van Almere. Dit gebeurde in het Huis van de Vrede, in het bijzijn van een zeer bijzonder gezelschap: namelijk Gunter Pauli, een bekende ondernemer die nu zijn leven wijdt aan het overbrengen van de duurzame boodschap, en Sjeik Bentounes, internationaal bekend door zijn inzet voor vrede.

X