MS Motion Almere levert ruim 30.000 euro op

24 juni 2019 07:00

ALMERE – MS Motion Almere heeft 30.735 euro opgebracht voor het Nationaal MS Fonds. Bijna 200 deelnemers trotseerden zondag de hitte om geld op te halen voor onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte MS.


Voor het eerst dit jaar organiseerde het Nationaal MS Fonds deze sponsorloop in Almere. Vanaf het Buitencentrum Almeerderhout wandelden of renden de deelnemers 5 of 10 kilometer door de stadsbossen van Almere. Om te zorgen dat de sfeer er goed inzat, draaide DJ Maurice feestelijke muziek en waren er kinderactiviteiten. Ook mensen met MS liepen mee en dat leverde soms emotionele momenten op.
Deelneemster Marieke Oosterom (37) kreeg een jaar geleden de diagnose MS. "Ik ben al jarenlang fanatiek hardloper en liep halve marathons. Een paar maanden na de diagnose pakte ik het hardlopen weer op en bouwde gestaag op naar 5 kilometer. Ik merkte al snel dat ik niet meer tot het uiterste moest gaan, want dan was ik minstens de rest van de dag niets meer waard. Als ik nu een stuk ga rennen, al is het maar een kilometer, dan is dat al winst. Ik geniet er meer van en dat deed ik ook tijdens MS Motion Almere."

Onderzoek


Met de opbrengst financiert het Nationaal MS Fonds darmflora-onderzoek. Daarbij wordt onderzocht of MS door veranderingen in de darmflora beïnvloed kan worden, waardoor klachten misschien verdwijnen of het verloop van de ziekte verandert. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal mensen met MS blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en elk jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.
Dit jaar worden er nog twee evenementen georganiseerd: 21 juli in Den Bosch en 29 september in Utrecht. Meer informatie: www.msmotion.nl.

Gerelateerd

123inkt
Ondernemersplein Gemeente Almere