Moslimgemeenschap start informatiecampagne

29 augustus 2019 14:02

ALMERE - De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap houdt vanaf zondag 1 september in Almere een informatiecampagne over de Islam.


De gemeenschap wil met de campagne verheldering scheppen over de leerstellingen van de Islam en het doen en laten van moslims. De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft een moskee in Poort en deed al eerder in deze krant een oproep tot verbinding.
De campagne start zondag 1 september met een straatdialoogactie (#vraageenmoslim): Ahmadi-moslims en imams van de gemeenschap gaan buiten op straat in gesprek met de Almeerders met een bord in hun hand: ‘Ik ben een moslim, ask me anything!’. Van 17.00 tot 18.00 uur is er een livestream op Facebook waar mensen via de Facebookpagina van de gemeenschap (@AhmadiyyaNL) live vragen kunnen stellen aan twee imams. Alles mag gevraagd worden.
In het centrum zal de gemeenschap met een informatiestand aanwezig zijn waar literatuur over de Islam aangeboden wordt. Mensen kunnen via de website een gratis PDF of eBook downloaden over het leven van Profeet Mohammed. Daarnaast worden huis-aan-huis folders uitgedeeld met informatie over de profeet Mohammed en een uitnodiging voor een lezing in de moskee in Poort op zaterdag 7 september.


Lezing


De campagne wordt zaterdag 7 september afgesloten met een lezing over de Ahmadi-Moslims. De lezing wordt gehouden in de moskee aan de Siliciumstraat 3 in Poort.