Minder corona-patiënten: huisartsenzorg aangepast

08 juni 2020 12:40

ALMERE – Het aantal patiënten met coronaklachten neemt af en de huisartsenzorg in Almere past zich voorzichtig aan. Gezondheidscentrum Parkwijk is overdag weer in gebruik genomen als gezondheidscentrum en geen coronalocatie meer.

Sinds dinsdag 2 juni is de Huisartsenpost van de tijdelijke locatie in gezondheidscentrum Parkwijk weer terug verhuisd naar de 'oude stek' in het Flevoziekenhuis. De Huisartsenpost in het Flevoziekenhuis is alleen voor mensen met luchtwegklachten. Mensen zonder luchtwegklachten kunnen terecht in Medi-Mere Poort, de andere tijdelijke locatie van de Huisartsenpost. Op beide locaties kunnen cliënten ook buiten kantoortijd terecht en uitsluitend op afspraak.

Anderhalve meter

Patiënten met luchtwegklachten kunnen weer terecht in de eigen huisartsenpraktijk. Zij hoeven daarvoor niet meer naar Parkwijk. Huisartsen helpen daarbij zoveel mogelijk op afstand: per mail, telefonisch of via beeldbellen. Na het eerste telefonische of digitale contact, wordt in overleg bepaald of een bezoek aan het spreekuur gewenst is. Alle huisartsenpraktijken hebben maatregelen genomen om het bezoek veilig te laten verlopen. Ze zijn ingericht als 'anderhalve meter' praktijk.

Bel eerst voor de beste zorg

Wie klachten of vragen heeft kan eerst contact opnemen de eigen huisarts, of na kantoortijden de Huisartsenpost via telefoonnummer 0900 –203 0203. Wie een afspraak heeft dient in zijn eentje te komen.

Foto: AdobeStock