Micha de Vos geeft demonstratie rolstoeltennis

31 augustus 2011 05:00

WATERWIJK – De Almeerse Micha de Vos geeft dinsdag 6 september samen met ex-wereldkampioene rolstoeltennis Monique Kalkman een demonstratie rolstoeltennis tijdens de Ladies Day bij Tennisvereniging LTC Waterwijk.


Micha belande vier jaar geleden in een rolstoel maar besloot dat zij wilde blijven tennissen. “Ik wil proberen een hoog niveau in rolstoeltennis te bereiken. Mijn doel is om wereldkampioen te worden”, aldus Micha.
De Ladies Day is een tennistoernooi speciaal voor dames. Micha geeft haar demonstratie van 10.00 tot 11.00 uur. “Samen met Monique Kalkman zal ik tegen twee lopers tennissen. Hiermee willen we laten zien dat het nog best moeilijk is om twee rolstoeltennisers te verslaan. Na de demonstratie kunnen bezoekers die het leuk vinden ook tegen ons tennissen”, vertelt Micha. Ze probeert hiervoor rolstoelen mee te nemen, zodat bezoekers kunnen ervaren hoe het is vanuit een rolstoel te tennissen. Bij het ter perse gaan van deze krant was het nog niet bekend of dat ook zal lukken.

Geraniumsfeer

Dit jaar nog wil Micha haar stichting de Michaela Kurpisz Foundation oprichten. “Met mijn stichting wil ik de rolstoelers uit de geraniumsfeer krijgen en laten zien dat zij ook sportief en trendy zijn. Ik wil dit doen door het geven van lezingen en demonstraties en door wereldkampioenrolstoeltennis te worden. Hiermee wil ik mezelf laten zien als een voorbeeld, sportief, positief en stoer mens. Michaela is mijn volledige voornaam en Kurpisz is de naam van mijn opa. Een oud oorlogsheld”, besluit Micha.