Metamorfose stationsgebied wekt interesse bewoners

27 november 2018 09:27

STAD CENTRUM – De eerste informatiebijeenkomst over de metamorfose van het stationsgebied is maandagmiddag- en avond goed bezocht. Winkeliers en omwonenden lieten zich in het WTC informeren over de visie die voor het gebied is neergelegd. Woensdag is een twee informatieronde.

Bijna honderd Almeerders kwamen naar het WTC waar uitleg werd gegeven over de plannen. Een echtpaar is enthousiast over de plannen, maar heeft argwaan over de braakliggende Majestic-kavel, tussen het WTC en het onlangs geopende hotel. “Wij hebben gelezen dat er plannen zijn voor twee grote woontorens met een museum. Wij wonen er pal tegenover en zijn bang voor de schaduw die zo’n kolos over ons appartement gaat werpen.” Andere bezoekers waren vooral nieuwsgierig naar de 2500 extra woningen die in het centrumgebied moeten komen.

“Heel goed dat dit gebied eindelijk eens wordt opgeknapt”, zegt een jonge student van Windesheim. Het mag in het centrum best wat levendiger worden.”

Visie
De gemeente wil, samen met NS, ProRail en de provincie het stationsgebied aanpakken. Verschillende projectontwikkelaars hebben plannen om ook in de omliggende bedrijventerreinen woningen te realiseren. Met de ontwikkeling van het station zelf moet de noordkant worden verbonden met de zuidkant. Na de informatieavonden wordt de visie besproken in de gemeenteraad. De tweede informatiebijeenkomst is woensdag van 16.00 tot 20.00 uur. Geïnteresseerden kunnen in- en uitlopen.

)

Gerelateerd

X