Meer Flevolanders kiezen voor vaccinatie

30 juni 2020 13:25

ALMERE - GGD Flevoland en JGZ Almere (jeugdgezondheidszorg) zien dat de vaccinatiegraad in Flevoland licht stijgt. Met name bij de vaccinaties voor HPV (baarmoederhalskanker) bij de 13-jarigen en de DTP en BMR bij de 9-jarigen neemt het aantal vaccinaties toe.

Maria van der Zee, coördinator-vaccinaties GGD Flevoland: "We zien bij de HPV een stijging van 7,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook bij de DTP zien we een stijging van 2 procent en bij de BMR 1,8 procent "

Zodra kinderen 9 jaar zijn krijgen ze vaccinaties tegen difterie, tetanus en polio. Meestal wordt dan ook de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond gezet. Met deze vaccinaties zijn kinderen langdurig beschermd tegen deze besmettelijke infectieziekten.

"We vinden het een goede zaak dat de vaccinatiegraad stijgt, het is ook belangrijk om dit te blijven benadrukken. Jonge kinderen zijn vatbaar voor infectieziekten en lopen het grootste risico op ernstige complicaties of overlijden. Vaccineren vermindert de kans op ernstige ziekte en complicaties en zorgt er voor dat gevaarlijke infectieziekten minder voorkomen", aldus Maria van der Zee.

(Foto: AdobeStock)