MC DRT lanceert derde solo-album 'Marinade'

29 juni 2020 13:05

ALMERE – MC DRT (Almeerder Kevin Visser) heeft vorige week zijn derde solo studio-album gelanceerd: 'Marinade'. "Een album met meer diepgang. Als je ouder wordt en wat meer levenslessen achter je kiezen hebt, krijg je ook meer inhoud en meer identiteit", stelt de 38-jarige Almeerse rapper.

Eind jaren '90, in zijn laatste jaar op de middelbare school, begon hij met rappen. "Net als veel anderen ben ik jong begonnen omdat ik het leuk vond, maar als snel werd het serieuzer. Toen ik in 2005 werd uitgeroepen tot de eerste Stadsrapper van Almere timmerde ik al flink aan de weg. Ik reisde door het hele land voor optredens en battles."

Ruim twintig jaar later is hij nog steeds actief als rapper. "Het gaat me te veel aan het hart, dit is mijn manier om een boodschap over te brengen", vertelt hij. Daarbij gaat hij ook verrassende samenwerkingen aan, zoals met de Almeerse accordeoniste en kleinkunstenaar Caroline in 't Veld.

"Onze theatertour is in maart helaas gecanceld vanwege corona, maar die hopen we in het najaar weer op te pakken", vertelt de rapper. In al die jaren heeft hij relatief weinig solo-albums uitgebracht. "Dat kost nu eenmaal veel tijd, omdat ik het geheel op eigen kracht doe, naast mijn 'wenselijke' baan. Ik heb albums uitgebracht in 2012, in 2016 en nu dus weer in 2020. Ik heb mij steeds beperkt tot de schrikkeljaren", lacht hij.

'Niet lullen maar poetsen'

Er moesten tien tracks op het album komen, maar dat werden er uiteindelijk dertien. "Waaronder ook hardpompende raaskallende rap, want dat hoort er ook bij. Het is geen luisterboek. En natuurlijk ontbreekt ook een nummer over liefde niet."

Er is één hoofdthema dat als een rode draad door het album loopt. "Niet lullen maar poetsen. Aanpoten. Laat je hoofd niet zakken, maar motiveer jezelf en beperk jezelf tot effectieve dingen."

'Ik snij de uien met een lach en een traan, en blik terug op hoe mijn dag is gegaan. Ik meng het zoete met het zoute en deel het met mijn kameraden. Alle smaken afgeladen in mijn marinade.'

(titelsong Marinade)

'Marinade' is te beluisteren via alle streamingsdiensten.

(Foto: Richard Terborg)

X