MBO College Almere start opleiding met topkok Peter Lute

18 september 2018 09:05

ALMERE - Het MBO College Almere start in samenwerking met topkok en ondernemer Peter Lute een koksopleiding op Mbo niveau 4. Met de opleiding ‘Gespecialiseerd Kok inspired by Lute’ kunnen studenten leren van de kennis en ervaring van koks op topniveau.


Peter Lute is eigenaar van drie restaurants in het hogere segment en diverse labels. Hij wil zijn kennis en enthousiasme voor het vak graag delen. Tijdens de opleiding krijgen studenten aanvullend op het lesaanbod workshops en masterclasses van Lute en zijn chefs. Ook koks die al werkzaam zijn in de keuken kunnen deze opleiding volgen om zich te specialiseren.

Feestelijke opening

Student Claudia Lintjens kreeg donderdag tijdens de feestelijke opening haar buis uit handen van Peter Lute. “Wat ik leer in de masterclasses van Peter Lute en zijn chefs kan ik direct toepassen in mijn werk. De lat ligt hoog dus ik ben heel blij dat ik deel uitmaak van deze groep ambitieuze studenten.”
Grote vraag afgestudeerden

Studenten worden bij MBO College Almere opgeleid voor de keuken en de bediening op niveau 2 en 3. Opleidingsmanager Marlies Willemen: “Met de koksopleiding op niveau 4 kunnen studenten zich nog meer onderscheiden en terecht bij top-restaurants. We werken heel nauw samen met verschillende restaurateurs/chefkoks en blijven op die manier goed op de hoogte van wat de arbeidsmarkt vraagt van afgestudeerden. We zien dan ook dat onze afgestudeerden de banen voor het uitzoeken hebben.”

Gerelateerd

Garagebox
HV Almere
X