'Maak van Almere weer sportstad van betekenis'

26 juni 2020 10:50

ALMERE – Er komt een onderzoek of van Almere weer een sportstad van betekenis kan worden gemaakt. De gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met een motie van de PVV die daartoe opriep.

De gemeenteraad sprak over de het Fonds Verstedelijking waarin (overheids)geld is gereserveerd om de groei van Almere ook qua leefbaarheid gelijke pas te laten lopen. Zo kunnen projecten worden bekostigd. De PVV denkt dat het geld mede kan worden gebruikt om Almere weer een sportieve uitstraling te laten krijgen en zo de weerbaarheid van inwoners te vergroten. Het Fonds kan dan deels worden ingezet aan een gezonde levensstijl. De partij stelt dat er een versterkende werking kan uitgaan als topsportfaciliteiten, topsporters en kennis aanewzig zijn in de stad en er een nieuw sportbeleid wordt ontwikkeld. Ook stelt de PVV voor om het gebied rond het Topsportcentrum verder in te vullen.

De gemeenteraad ging donderdagavond in grote meerderheid akkoord met het voorstel van de PVV. Er wordt nu een onderzoek uitgevoerd of een programmalijn 'Almere Sportstad van betekenis' kan worden toegevoegd aan de al bestaande programmalijnen van het Fonds Verstedelijking Almere. Ook moeten er sleutelprojecten geformuleerd worden.

Sporters bij de Wall of Fame in Poort. Wordt Almere weer een sportstad van betekenis? (Archieffoto: Fred Rotgans)

X