‘Floriade wordt race tegen de klok’

20 januari 2020 14:58

ALMERE – Binnen een half jaar moeten alle belangrijke Floriade-knopen zijn doorgehakt. Dat zegt Floriade-directeur Peter Verdaasdonk in een interview met Het Parool. ‘Het wordt een race tegen de klok.’

 

Verdaasdonk: “De infrastructuur is leidend in het geheel. Zolang daar geen duidelijkheid over is, kunnen we de rest niet invullen. Twee jaar lijkt veel, maar is het niet. Het komt erop neer dat we de komende zes maanden alle belangrijke knopen moeten hebben doorgehakt. Daarna komen de invulling en de aankleding.”

 

Kwaliteit

Verdaasdonk geef toe dat sommige plannen niet gerealiseerd kunnen worden. “We hadden een plan om innovatieve bedrijven aan elkaar te koppelen. Dat bleek in de praktijk veel te ingewikkeld.”
Verdaasdonk stelt dat de organisatie redelijk om schema ligt en dat de 2 miljoen bezoekers gehaald worden als er geen gekke dingen gebeuren en de kwaliteit van het evenement hoog is. Vandaar ook dat hij eind december aan de alarmbel trok toen de kwaliteit van de ontwerpen voor paviljoens niet expo-waardig waren. “Thematische inhoud is belangrijk, maar eerst en vooral moet de bezoeker onder de indruk zijn van wat hij te zien krijgt.”