‘Doodsangsten’ en plezier bij Halloween Run

29 oktober 2018 07:54

CENTRUM BUITEN - “Durf jij hier écht in?” De deelneemster aan de Halloween Run kijkt een beetje vertwijfeld naar de grote bus die voor haar staat. Dikke mist komt er uit de openstaande deur. Wat gaat daarachter schuil? Even later stapt ze toch maar in om er vervolgens schreeuwend aan de andere kant weer uit te komen. “Oké. Dit doe ik nooit meer”, lacht ze.


De vrouw is één van de ruim vierhonderd deelnemers aan de Halloween Run die afgelopen zaterdag in het centrum van Buiten werd gehouden. De dag begon met een Kids Run van één kilometer. Mooi om te zien was dat vrijwel alle kinderen zelf helemaal verkleed begonnen aan de angstaanjagende run. :Ik ben wel een paar keer geschrokken hoor”, jubelt de 6-jarige Sam. “We moesten door een tunneltje lopen en ik zag een heleboel enge poppen.”
Pas écht eng werd het tijdens de vijf kilometer voor volwassenen. Deze route bracht de lopers door de Floridagarage, door DoeMere, door een omgebouwde stadsbus en door een aardedonker stadsparkje. Onderweg zaten tientallen acteurs klaar om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. “En dat is gelukt”, lachte Marieke alsn ze met een brede lach maar ook een beetje opgelucht over de finish komt. “Mijn hart heeft een paar keer in mijn keel gezeten. “
Ook bij de volwassenen was het opvallend hoeveel deelnemers er zelf verkleed kwamen. Horrorclowns, duivels, skeletten: ze passeerden allemaal de revue. ,,Maar dat maakt dit evenement ook zo leuk”, vertelt Jeroen die zelf als Magere Hein mee deed. ,,Dat iedereen zo verkleed is, geeft juist een hele leuke sfeer en net dat beetje extra.”

Gerelateerd

EHBT
Garagebox
X