Lintje voor oprichter jubilerend Fencing Club Almere

11 maart 2016 19:30

ALMERE - Ad van der Weg, oprichter van de Fencing Club Almere, is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Tjeerd Herrema feliciteerde Van der Weg én de vereniging die het 15-jarig bestaan vierde.


Ad van der Weg verdient deze onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de schermsport. In 2000 richtte hij de schermschool Fencing Club Almere op. Omdat er voor schermers geen naslagwerk was om de techniek, tactiek en geschiedenis te leren, ontwikkelde Ad van der Weg samen met Georges Derop het Brassardsysteem. Ook het Jeugdpuntentoernooi heeft de heer Van der Weg bedacht en ontwikkeld en hij heeft de opleiding tot schermleraar kwalitatief sterk verbeterd. In 2012 werd, mede door Van der Weg, het NK Schermen in Almere gehouden. In 2016 houdt Ad van der Weg zich opnieuw bezig met de organisatie van het NK Schermen in Almere. Daarnaast organiseert de Almeerder jaarlijks een Schermkamp en geeft hij op eigen initiatief schermclinics aan basisscholen in Almere. En omdat hij zich dienstbaar opstelt naar zijn medemens en de maatschappij heeft hij zich kortgeleden aangemeld als didactisch begeleider, buurtbemiddeling-counsoller en zet hij zich in om aangesloten te blijven bij de vele sportactiviteiten in Almere. Onlangs is zijn tweede Schermschool in Poort geopend.
Loco-burgemeester Tjeerd Herrema prees in zijn toespraak Van der Weg voor al deze verdiensten. “U doet uw levensmotto ‘een levenlang leren’ eer aan. Ik heb begrepen dat u moeilijk complimenten in ontvangst neemt, maar deze mag u niet weigeren.”