Leeuwerikpad voor fietsers en wandelaars afgesloten

16 oktober 2020 09:15

OOSTERWOLD – Het Leeuwerikpad tussen de Vogelweg en voorbij de Groene Kathedraal (route 93) in Oosterwold is tot half april 2021 afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er is een omleidingsroute ingesteld.

Het komende jaar bouwt Reimert Bouw en Infrastructuur in opdracht van provincie Flevoland een fiets- en voetgangersbrug over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart, ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant.

 

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute voor fietsers en wandelaars. Fietsers en wandelaars vanuit Almere Hout gaan via de N706 Vogelweg, over de Tureluurweg en het fietspad langs Dorpslandgoed 't Eemgoed naar het Leeuwerikpad richting de Groene Kathedraal. Voor fietsers en wandelaars komend vanaf de Groene Kathedraal geldt dat zij via het Leeuwerikpad voor de Groene Kathedraal, langs Dorpslandgoed 't Eemgoed naar de Tureluurweg gaan om richting Almere-Hout te komen. De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven door borden. Ruiters en enners kunnen gebruik blijven maken van de normale route via het ruiterpad.

(Kaart: Provincie Flevoland)