Lammetjes geboren bij Stad en Natuur

22 maart 2019 15:09

STAD – De lente is aangebroken. De temperaturen stijgen, de bomen krijgen blaadjes én er worden jonge dieren geboren. Het lammetjesseizoen is hiermee officieel geopend op de kinderboerderijen van Stad en Natuur in Almere Buiten en Almere Stad.


Het eerste lammetje werd geboren op Kinderboerderij den Uylpark in Stad. Het brilschaap lam is een rammetje en geniet nu al veel van het buiten zijn. Een brilschaap herken je aan de donkere vlekken rond zijn ogen, wat net lijkt op een bril. Naast dit lam zij er ook nog drie geitenlammetjes geboren.
Ook op Kinderboerderij de Beestenbende is het lenteseizoen begonnen met de geboorte van verschillende schapenlammeren. Het eerste ooitje van 2019 was ook een brilschaaplam. In totaal zijn er afgelopen week vijf schapenlammeren geboren op de Kinderboerderij in Almere Buiten.
Wil je de lammetjes bewonderen? Van dinsdag tot en met vrijdag zijn de kinderboerderijen geopend van 10.00 tot 16.30 uur. In het weekend van 14.00 tot 16.30 uur. En wist je dat je op beide kinderboerderijen de speurtocht Vinny het Varken kunt doen? Deze koop je voor 1 euro op de kinderboerderij of via www.stadennatuur.nl.

X