Laatste Tiny Housing Experience Ontdek de vrijheid van klein wonen

22 mei 2019 06:28

ALMERE – Wie alles wil weten over het wonen in een tiny house moet snel zijn. Op 31 mei is de allerlaatste Tiny Housing Experience, georganiseerd door Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).


Een jaar geleden was de opening van de BouwExpo Tiny Housing in Poort, een initiatief van gemeente Almere. Ruim 5000 geïnteresseerden bezochten de Grote Tiny Housing Manifestatie voor rondleidingen en workshops. Ook in de maanden daarna bleek het Tiny Buurtje populair. Zo’n 500 mensen uit alle hoeken van Nederland en daarbuiten boekten een lezing met rondleiding, georganiseerd door KAF.

Wikkelhouse

Hennie Tibben was de eerste bewoner op de BouwExpo Tiny Housing. Inmiddels woont zij al anderhalf jaar in haar Wikkelhouse. Tiny housing gaat volgens Tibben niet alleen maar over wonen, maar ook over eenvoud en vrijheid, geld (en tijd en spullen) en het milieu. “Ik wilde mijn tijd, geld en energie anders verdelen. Mijn leven eenvoudiger en comfortabel maken. En experimenteren met een ander, nieuw huis”, aldus Tibben.
Woonpionier

In de lezing Tiny Housing Experience deelt Hennie Tibben haar ervaringen als tiny house woonpionier. Bezoekers komen te weten hoe zij haar wens om kleiner te gaan wonen heeft kunnen realiseren. Daarnaast geeft Jacqueline Tellinga (Programmamanager BouwExpo Tiny Housing) praktische tips over hoe bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan met de bouw van hun tiny house. De Tiny Housing Experience eindigt met een rondleiding door het Tiny Buurtje in Almere Poort.
Dat de interesse voor de tiny housing movement geen grenzen kent, blijkt wel aan de herkomst van de bezoekers. Odette Breijinck (Projectleider Expo KAF) verbaast zich er nog steeds over: “Bezoekers komen uit alle provincies. En echt niet alleen jonge mensen, ook volwassenen kijken tegenwoordig anders tegen wonen aan.”
De laatste Tiny Housing Experience is vrijdag 31 mei vanaf 11.30 uur. Meer informatie en kaarten: www.kaf.nl/tinyhousingexperience.

Gerelateerd