Laagdrempelig Spiritueel en Filosofisch Café

30 maart 2011 05:00

STEDENWIJK - Met als doel laagdrempelig netwerken, vond op 15 maart het eerste Spiritueel en Filosofisch Café plaats in buurthuis De Inloop in Stedenwijk. Inspirator van Platform Spirituele Ontplooiing en tevens initiatiefnemer van het café, John Diender: "De bedoeling is dat zo een netwerk ontstaat van mensen die elkaar op weg helpen, inspireren, doorverwijzen en werken aan verdieping op het gebied van spiritualiteit en bewustwording."


Iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit of gewoon nieuwsgierig is mag langskomen bij het Spiritueel en Filosofisch Café. "De sfeer is ongedwongen, niets 'moet'. Het idee is juist een laagdrempelig café waar iedereen mag gaan en staan waar hij wil en vrij is om mee te doen met de gesprekken of niet. We praten met elkaar over spiritualiteit, maar dat begrip mag je in dit kader ook heel breed opvatten. We hebben het bijvoorbeeld over hoe we in het leven staan, spirituele films en muziek, maar ook over andere dingen die ons bezighouden. Alles bovendien met een gezonde dosis humor en wederzijds respect", aldus John Diender.

Spontane waarneming

Tijdens de eerste bijeenkomst op 15 maart gebeurde er iets bijzonders. John vertelt: "Plotseling had iemand een waarneming over één van de andere deelnemers. Dat de waarneming klopte werd door de betreffende persoon direct bevestigd. Kijk, dat soort dingen gebeurt dan gewoon."
Dinsdag 12 april wordt voor de tweede keer een Spiritueel en Filosofisch Café georganiseerd. John: "De invulling van de avond kan variëren, van het vertonen van een korte spirituele film, een boekbespreking tot een voordracht van één van de bezoekers. Omdat ik zelf nogal van de muziek ben, eindigen we de avond wel altijd met een muzikaal geleide meditatie."
Toegang is 6,50 euro, inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden of meer informatie bij John Diender, 06-52665188.