Kwintes-boekje voor Week van de Psychiatrie

30 maart 2011 05:00

ALMERE - De bezoekers, deelnemers en clubleden van de activiteitencentra en leerwerkplekken van Kwintes activering Flevoland hebben een kritische noot voor Kwintes activering opgesteld. Aan de hand van het thema 'als ik één dag hoofd activering was', hebben ze een boekje samengesteld met geschreven stukken, schilderijen en gedichten.


Allemaal in het kader van de 37e Week van de Psychiatrie die plaatsvindt van 28 maart tot en met 3 april. De Week van de Psychiatrie is opgedragen aan alle mensen (met of zonder psychiatrische achtergrond) die zich hebben ingezet voor verbetering van positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. De GGz (geestelijke gezondheidszorg) is veel humaner geworden, hoewel er nog heel veel werk te doen is.

Actief meedenken

Kwintes activering wil bijdragen aan de verbetering van de positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. Met het schrijven van dit boekje wil Kwintes de bezoekers een actieve rol geven in het meedenken over de activering binnen Kwintes. Medewerkers en directie, maar ook bezoekers zelf, kunnen lering trekken uit de ideeën en ervaringen van hen over hoe zij activering graag zouden willen vormgeven. Wilt u ook een exemplaar van het boekje? Mail dan naar c.foekema@kwintes.nl.
Kwintes is een instelling in de geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke opvang. Zij ondersteunen mensen met een psychische of sociale kwetsbaarheid bij wonen, werken, leren en recreëren.
Meer info over de Week van de Psychiatrie: www.deweekvandepsychiatrie.nl.