Kunststukken Riezebos luisteren veiling Haringparty Almere op

26 juni 2017 07:01

HAVEN CENTRUM – De wereldberoemde en internationaal georiënteerde kunstenaar Peter Riezebos beschildert speciaal voor de Haringparty Almere het haringvaatje. “Dat heb ik graag voor de twee goede doelen over.”


De internationaal georiënteerde kunstenaar is geboren en getogen in Harderwijk en woont tegenwoordig in Shanghai. “Ik richt me voornamelijk op het vervaardigen van kunstwerken in de neo-expressionistische tradities.” Deze hedendaagse kunst valt vaak op door zijn vrije en soms onstuimige schildertrend met een emotionele geladenheid. Voor zijn schilderijen wordt doorgaans tussen de 32.000 tot 100.000 euro betaald. Ze zijn zeer geliefd in onder andere Azië en Europa. Onlangs vervaardigde Riezebos voor een goed doel een kunstwerk dat voor 117.000 euro werd geveild. “Van dat bedrag konden veertig kinderen in China een jaar lang naar school.”
De opbrengst van de gehele veiling gaat grotendeels naar de stichting Alkind en de Zeedauw van Triade. Riezebos verblijft momenteel een paar maanden in Nederland en doet woensdag de Haringparty Almere aan, bij Brasserie Bakboord in Haven. Speciaal voor de Haringparty Almere beschilderde hij het haringvaatje waarop woensdagavond door gasten geboden kan worden. De door Riezebos beschilderde harington wordt woensdag 28 juni via een botter aan land gebracht.
Veilingmeester en oud-burgemeester Annemarie Jorritsma veilt naast andere kunststukken het haringvaatje als laatste. Wat het op zou moeten brengen? “Toch minimaal 10.000 euro…”, zegt de kunstenaar glimlachend. “Ook gezien mijn artistieke integriteit.” Hij besluit: “Maar het hangt natuurlijk ook af van de veilingmeester en de bereidwilligheid van de bieders.”

Gerelateerd

X