Kunstenaars Vereniging Flevoland viert 30-jarig bestaan

26 november 2018 11:29

ALMERE - De Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) bestaat in 2019 dertig jaar. Het jubileum wordt aangegrepen om in een jaar tijd dertig projecten, evenementen en series te organiseren, verspreid over heel Flevoland.


Op 17 januari start het jubileumjaar met een eerste expositie. Daarin staat de vraag centraal wat een kunstenaar nu eigenlijk is? Hoe zien we de kunstenaar tegenwoordig? Zouden we op straat een kunstenaar herkennen aan zijn kleding of houding? Welke functie heeft een kunstenaar in onze samenleving? De titel van de tentoonstelling is ‘Hoe zien we de kunstenaar’. Dertig kunstenaars hebben daar een antwoord op gegeven door middel van een foto. De KVF nodigt ook het publiek uit om mee te doen. Stuur een foto in of schrijf een antwoord. De inzendingen krijgen een plek op de tentoonstelling.

Commissie van Wijs Publiek

Het publiek krijgt ook een belangrijke stem bij alle jubileumprojecten. Er wordt een commissie opgericht van dertig mensen, een Commissie van Wijs Publiek. Die gaat de projecten van de KVF beoordelen op kwaliteit, originaliteit en dergelijke. Maandelijks geven ze een videoboodschap waarin ze de projecten van die maand onder de loep nemen. Heeft u interesse om daarin zitting te nemen? Mail naar info@flevokunst.nl. U kunt dat adres ook gebruiken om uzelf aan te melden om op de hoogte te worden gehouden van de activiteiten en oproepen.
De eerste tentoonstelling in het jubileumjaar, ‘Hoe zien we de kunstenaar’, wordt donderdag 17 januari om 16.00 uur geopend bij De Muren van Archipel aan de Poëziestraat 360. Meer informatie over de jubileumactiviteiten volgt via de Facebookpagina KVF 30 jaar, 30 projecten. Kijk voor achtergrondinformatie op www.flevokunst.nl.

Gerelateerd

X