Kunstenaars in coronatijden

21 oktober 2020 09:00

STAD CENTRUM – Het jaar 2020 is een jaar dat niet snel vergeten zal worden. Het jaar van anderhalve meter afstand houden en noodgedwongen thuiszitten vanwege het coronavirus. Wat betekende dit voor kunstenaars? Dat is te zien de expositie 'Kunstenaars in corona tijden' die tot en met 6 december te zien is in bibliotheek Stad.

Zo ging fotografe Nina Akollo via Facetime aan de slag met fotoshoots, maakte Jet Leopolde mondmaskers van keramiek, bracht Tessa van Vredendaal in woord (poëzie) en beeld (illustraties) wat zij doormaakte en waar mening mens zich misschien in kan herkennen en liet Zita Christie zich voor haar schilderijen inspireren door Googlemaps. Bekijk de resultaten in deze samengestelde expositie waarin kunst op diverse manieren tot uiting komt.

Daarnaast is ook de expositie 'Almere Boven' verlengd en nog tot begin december te bekijken. De ontwikkeling van Almere wordt op unieke wijze in beeld gebracht door luchtfoto's van een nog lege polder en recente luchtfoto's die op exact dezelfde plek zijn genomen..

Strijd tussen water en vuur

In biblitoheek Almere Haven is tot en met 2 januari een expositie te zien van Linde Gadellaa. Doordrongen van het stijgen van de zee werd zij wakker geschud door de bosbranden op diverse plekken in de wereld: het stijgende water zou bij bosbranden juist een redding kunnen betekenen. Een strijd tussen water en vuur volgt. In deze expositie zijn zeven fotogrammen te zien en de komende maanden worden steeds nieuwe keramische objecten toegevoegd.

De genoemde exposities zijn gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Meer informatie: www.denieuwebibliotheek.nl.

(Foto: Almere DEZE WEEK)