Krachtpatser Vreugdenhil (24) wordt zesde van Nederland

15 november 2018 08:44

Door Wesley Verboom
ALMERE - Een vrachtwagen trekken, boomstammen tillen en deadliften. Brian Vreugdenhil draait daar zijn hand niet voor om. De 24-jarige Almeerder behoort tot de sterkste mannen van Nederland. Anderhalve week terug werd hij in de klasse tot 105 kilo zesde van Nederland.


“Het ging supergoed. Beter dan vorig jaar. Toen ik ook zesde werd. Het veld was namelijk een stuk sterker dan in 2017”, vertelt Vreugdenhil enthousiast. De 24-jarige krachtpatser, die met zijn 1.87 cm tot de kleintjes behoort, doet sinds twee jaar aan wedstrijden. Zijn favoriete onderdelen zijn de deadliften (gewicht optillen vanaf de grond) en het lopen met twee boomstammen. “Bij het laatste is het doel om zo ver mogelijk te lopen”, legt Vreugdenhil uit.
De enthousiaste Almeerder is voor elke wedstrijd bloednerveus. Hij is dan niet de gezelligste. “Mijn ouders en vriendin hebben wat met mij te stellen, maar ik ben hen dankbaar. Ze steunen mij enorm.”
Vreugdenhil komt uit in de lichtste gewichtsklasse. Tot 105 kilogram. “In de toekomst ga ik proberen om mij voor de sterkste categorie te plaatsen, maar dan moet ik nog behoorlijk wat aankomen. Zeker dertig kilo, maar of dat haalbaar is durf ik niet te zeggen. Het voordeel van zwaarder zijn is dat je een vrachtwagen bijvoorbeeld sneller kunt verplaatsen. In dertig seconden in plaats van veertig.”

Top 5

Volgend jaar hoopt hij op een Top 5 klassering op het Nederlands Kampioenschap. “Het is dan wel belangrijk dat ik blessurevrij blijft. Anders wordt het lastig”, beseft Vreugdenhil. “Mijn beste jaren moeten overigens nog komen. Met mijn 24 jaar ben ik de jongste. De gemiddelde topper is tussen de 30 en 35 jaar, maar rijk word je niet van deze sport. Daarom werk ik in de horeca. Het nadeel daarvan is, dat ik onregelmatig slaap en niet altijd op de juiste momenten kan eten. Toch hoop ik dat ik me in het komende jaar kan verbeteren.”

Gerelateerd

HV Almere
Garagebox
X