Korfbalvereniging EKVA legt meer nadruk op breedtesport

09 oktober 2018 07:26

SPORTPARK FANNY-BLANKERS KOEN - Financieel gezond en een stabiel ledenaantal. Bij korfbalvereniging EKVA staan de zaken er goed voor. De club zit in rustig vaarwater en maakt zich bij het eerste elftal op voor de uitstroom van wat oudgedienden en de instroom van jonge talenten.


“Qua het aantal leden (zo’n 200, red.) zijn we al een aantal jaren stabiel”, vertelt Mathijs Pot. Het bestuurslid van de vereniging gaat daarna in op de cultuurverandering binnen EKVA.
“Over de gehele linie is het niveau wat gedaald, maar bijna alle selectieteams spelen in de eerste- of tweede klasse. De nadruk ligt overigens wat meer op plezier dan op prestatie. Dat is een verschil in vergelijking met een aantal jaar geleden. Het eerste elftal speelt momenteel in de eerste klasse. Een aantal oudere spelers neemt binnenkort afscheid. Dat betekent dat een aantal jongere spelers moeten worden ingepast. In de A1 en in het tweede elftal spelen een aantal jongens en meiden, die de leeg gevallen plekken kunnen invullen”, weet Pot.
Ook buiten het veld is EKVA in ontwikkeling. In 2016 bracht de club naar buiten dat het meer kinderen aan het groente en fruit wilde krijgen. “Dat is geen harde doelstelling, maar het past wel bij de bewustwording dat gezond eten belangrijk is. Daarom verkopen we fruit rondom de wedstrijden. Daarnaast bieden wij geregeld shoarma of wraps aan als alternatief voor een gefrituurde maaltijd.”
Een ander streven was om meer gediplomeerde coaches voor de groep te krijgen. “In 2016 hebben we een trainerscursus gegeven. Van de tien geslaagden zijn er nog negen actief binnen de vereniging, maar ook wij hebben te maken met het feit dat minder mensen vrijwilligerswerk doen. Gelukkig zijn op dit moment de meest cruciale posities bezet.”

Verlies


Het eerste elftal van EKVA heeft zaterdag met 17 -24 verloren van Synergo en staat na vijf speelronden op de zesde plek in de eerste klasse C. Volgende week treft EKVA Roda, de nummer vijf van de ranglijst.

Gerelateerd

EHBT
HV Almere
X