Koninklijke Onderscheiding voor Henk Mathlener

02 december 2019 10:00

ALMERE - Henk Mathlener (63) heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de Almeerse loco-burgemeester Julius Lindenbergh. Mathlener is nu lid van de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet voor de Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere (SRZA), het Almeerse onderwijs en de Kankerbestrijding.


Een compleet verraste Mathlener kreeg de versierselen behorende bij de onderscheiding opgespeld in het bijzijn van zijn vrouw Marga, hun twee dochters en kleindochter tijdens een groot feest ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de SRZA. 

De SRZA verzorgt al sinds het prille begin van Almere het zaalvoetbal in de stad. Inmiddels zorgen vijftig vrijwilligers er voor dat ruim 2000 mensen zes dagen in de week kunnen voetballen. Mathlener is sinds 1 juni 1982 bestuurslid bij de stichting en al die jaren op dagelijkse basis betrokken bij het in goede banen leiden van de competitie.
Loco-burgemeester Lindenbergh: "Mensen die zich zo inzetten voor de maatschappij daar moeten we trots op zijn, die moeten we koesteren en waarderen. Daarom doet het mij een groot plezier u te kunnen vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau."
Mathlener is binnen het Almeerse onderwijs veertig jaar actief. Op De Meergronden is hij een meer dan graag geziene leerkracht.Voor de Kankerbestrijding collecteert hij inmiddels meer dan 25 jaar.
Henk Mathlener is aan Almere DEZE WEEK verbonden als sportcorrespondent.

Gerelateerd

X