Koninklijke onderscheiding voor directeur NCFS

17 juni 2019 11:21

Door Petra Onderwater
ALMERE – De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) vierde zaterdag het 50-jarig bestaan met een benefietconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) en diverse solisten trakteerden de aanwezigen op een mooie muzikale avond. Deze kreeg een extra feestelijk tintje toen NCFS-directeur Jacquelien Noordhoek werd verrast met een Koninklijke onderscheiding.


De NCFS zet zich al 50 jaar lang in voor mensen met taaislijmziekte. De Almeerse Jacquelien Noordhoek, die zelf een zoon heeft met deze ziekte, is ruim 20 jaar betrokken bij de stichting. “Er is in al die jaren al veel bereikt. De levensverwachting van mensen met CF is flink gestegen en de kwaliteit van leven voor CF-patiënten is sterk verbeterd dankzij nieuwe medicijnen en betere zorg”, aldus Noordhoek.

Benefietconcert


Het 50-jarig bestaan van de stichting werd zaterdag gevierd met een benefietconcert. “Het Concertgebouw stelt één keer per jaar de grote zaal beschikbaar voor een goede doelenorganisatie en dit jaar waren wij de gelukkige”, aldus Noordhoek. Het AJSO zorgde voor de muzikale invulling, met solo’s van oud-Almeerder Nicolas van Poucke (piano) en CF-patiënten Lucas Noordhoek (didgeridoo) en Judith Magdelijns (hobo). De avond werd gepresenteerd door Tanja Jess. Zij nam ook nog even het stokje van dirigent Hans Welle over om Land of Hope and Glory te dirigeren, zoals zij ook deed in de finale van het tv-programma Maestro.

Verrassende wending


De avond kreeg een verrassende wending toen burgemeester Franc Weerwind, beschermheer van het AJSO, het podium op kwam. Hij verraste Noordhoek met een Koninklijke onderscheiding, voor al haar inzet voor de NCFS. “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd jou te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau”, sprak Weerwind, terwijl hij de versierselen opspeldde bij de ontroerde Almeerse. “Dit komt zó onverwachts. Maar dat het juist nu, op deze avond gebeurde, is heel mooi en bijzonder”, vindt Noordhoek.

Gerelateerd

Ondernemersplein Gemeente Almere
123inkt