Klassiek muziekpodium Goede Rede Concerten heeft gevarieerd nieuw seizoen

23 augustus 2016 08:56

HAVEN CENTRUM – ‘Klassiek in brede zin’, dat is hoe ook het tweede seizoen van Goede Rede Concerten er uit zal zien. Vrijdag 9 september gaat dat seizoen van start met een concert van Andrea Toschi, een Italiaanse organist die het orgel in kerkcentrum Goede Rede bespeelt.


Tegelijkertijd met het eerste concert van seizoen 2016-2017 van Goede Rede Concerten opent in de kerk aan de Kerkgracht 60 een expositie van 40 jaar Almere. Zakelijk leider Wilma Hartsuiker: “We hebben nu ook een paar concerten in ons programma opgenomen die niet van ons zijn. Zoals het openingsconcert van het zomerfestival Travelling in Baroque door het Apollo Ensemble, afgelopen 11 augustus. Ook zijn we gevraagd de muziek te organiseren voor bij het havenontbijt op de Markt tijdens het Rabobank Almere Haven Festival, zaterdagochtend 3 september. Het duo Hamer-Phillipi speelt dan, cello en altviool. We staan dat weekend ook met een kraam op het Havenfestival om ons te promoten.”
Nieuw in het programma (en niet opgenomen in het programmaboekje) zijn middagconcerten. “Dat is nog even een proef. Die doen we zodat ook senioren met begeleiders bij een concert kunnen zijn, ze zijn namelijk van 14.00 tot 15.00 uur. We hebben er drie in het najaar: maandag 3 oktober, vrijdag 4 november en donderdag 24 november. De eerste is met bekende opera melodieën door Mylou Mazali.” Een kaartje voor een middagconcert kost 10 euro, dat is inclusief consumptie.

Twintig

Wilma Hartsuiker is er trots op ‘weer een heel jaar vol weten te krijgen’. “Het programma is heel gevarieerd. Twintig concerten in Goede Rede waaronder nog het Ragazze Quartet, Baltische koormuziek, Wende Snijders met ‘Winterreise’, het interculturele Haytham Safia en Fuse, bekend van Podium Witteman.”
De entree van alle concerten is gemiddeld 15 euro en kinderen en jongeren tot en met 18 jaar betalen 5 euro per concert. Kaartjes zijn te koop aan de zaal of via www.goederedconcerten.nl