Kinderfietsactie Almere geeft groeiend aantal fietsen weg

05 december 2019 10:17

ALMERE - De Kinderfietsactie Almere heeft sinds de oprichting vorig jaar een grote vlucht genomen. “Wij zamelen fietsen in en knappen deze op, om ze vervolgens weg te geven aan kinderen uit minima-gezinnen”, vertellen Sander Heijmen en Nicole Schaafsma. “Tot nu toe hebben wij ruim 80 fietsen weggegeven en dat aantal groeit nog bijna wekelijks.”

 

Voor ouders die moeten rondkomen van een minimum inkomen is het vaak niet mogelijk om een degelijke, veilige fiets te kopen. “Elk kind moet kunnen beschikken over een goede fiets, gewoon voor zijn of haar plezier of om mee naar school te gaan”, vindt Heijmen. Daarom startte hij in december 2018 de Kinderfietsactie Almere.

 

Samenwerking

“Inmiddels zijn we een jaar verder en is er een intensieve samenwerking met het Voedselloket Almere en stichting De Schoor. Het Voedselloket verzorgt voor ons het transport van de fietsen van donateur naar ons adres. De Schoor heeft er samen met woningbouwvereniging de Alliantie voor gezorgd dat wij een loods bij buurtcentrum de Wieken in Buiten als werkplaats kunnen gebruiken. Dit betekent voor ons een enorme stap vooruit” , aldus Heijmen. “Verder is Nicole ons team komen versterken en zijn we nu bezig om een stichting op te richten.”

 

Donaties

De gedoneerde fietsen worden nagekeken en opgeknapt en vervolgens verloot via de Facebookpagina ‘Fiets verloting Almere’. “We werken in Almere Buiten, maar minima uit heel Almere kunnen meeloten”, benadrukt Heijmen. “In het begin verlootten we ongeveer een fiets per week , maar binnen een maand werden dat bijna dagelijks 1 of 2 fietsen. Om zo veel mogelijk kinderen blij te kunnen maken zijn we wel afhankelijk van donaties. Denk hierbij aan fietsen, onderdelen en gereedschap.”

 

Wie de actie wil steunen, kan dit doen in de vorm van een financiële bijdrage of door middel van materialen. Doneren of reageren kan via de website www.kifa.jouwweb.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.facebook.com/kinderfietsactiealmere.