Kinderen ontwerpen borden tegen hondenpoep

17 oktober 2019 07:03

HAVEN – Niets zo vervelend dan dat je lekker een balletje trapt en ineens in een hondendrol staat. Om dit tegen te gaan hebben ruim 40 kinderen van verschillende basisscholen in Almere Haven borden ontworpen tegen hondenpoep bij speelplaatsen.

 

Leerlingen van basisschool Aquamarijn in Almere Haven hebben gestemd op het bord dat zij het beste vinden en hieruit zijn drie winnaars gekozen: Michayra,Lisa en Lizzy.

De ontwerpwedstrijd is een initiatief van In je Hum (Handen uit je mouwen). “Wij willen wij kinderen in Haven stimuleren om dingen te ondernemen voor een ander of voor de buurt, door ze te laten zien dat zij daarin zelf een stem hebben en dat er daadwerkelijk naar ze wordt geluisterd”, vertelt Kimberley Slagveer. “De winnende borden worden echt gemaakt en ook daadwerkelijk geplaatst bij verschillende speelplekken verspreid in Almere Haven.”

Wethouder Hilde van Garderen heeft woensdag de winnende borden samen met de drie winnaressen officieel onthuld op het veld tussen de Kornwierde en de Leemwierde. Er werd een leuk feestje van gemaakt, met activiteiten als het hondenpoepspel, spijkerpoepen en emoji-drollen versiersen.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
HV Almere
X