Kinderen ontdekken sportpassie tijdens AKT Sportexperience

22 oktober 2018 09:46

ALMERE - Almeerse kinderen krijgen tijdens de herfstvakantie de kans te ontdekken welke sport het beste bij hen past. Donderdag 25 oktober organiseert het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) daarvoor in het Topsportcentrum in Almere Poort de Sportexperience voor kinderen van 10 tot 14 jaar.


Via een online test ontdekken de kinderen eerst wat zij leuk vinden om te doen. Vervolgens maken ze via clinics kennis met verschillende sporten én doen ze een test om uit te vinden waar ze goed in zijn. Aansluitend kunnen de kinderen via een aantal proeflessen bij één van de aangesloten sportverenigingen intensiever kennismaken met de sport die het beste bij hen past.
Jaap Lodders, wethouder Sport, vindt het belangrijk dat de Almeerse jeugd kan ontdekken welke sport het beste bij hen past. “We willen zoveel mogelijk Almeerse kinderen aan het sporten krijgen. Dat draagt op allerlei manieren bij aan hun ontwikkeling: gezondheid, zelfvertrouwen, sociale ontwikkeling. Het unieke aan deze dag is dat we hierbij een combinatie maken van dat wat ze leuk vinden én dat waar ze goed in zijn. Ieder kind heeft talent en het is de moeite waard als ze dat ook echt tot bloei kunnen brengen.”
Kinderen (10-14 jaar) kunnen zich aanmelden via www.almere.nl/sportexperience.

Gerelateerd

Garagebox
Rijbewijs in een dag
X