Karttalent (16) kan kampioen worden in debuutseizoen

13 november 2018 09:00

Door Wesley Verboom
STAD - Hij is pas dit jaar begonnen met het rijden van professionele wedstrijden, maar de 16-jarige Rimme Boltjes werd bijna kampioen in de Honda 9-PK Klasse. Het bevlogen karttalent, dat een bijbaan heeft om zijn passie te bekostigen, wist in zowel Assen als Spa Francorchamps te winnen.

“In de andere vier wedstrijden (twee races miste hij, red.) eindigde ik tweemaal op het podium”, zegt Boltjes, die zaterdag in Genk net naast het kampioenschap greep.“Ik was de snelste totdat na een rondje of vijf mijn ketting eraf viel. Toch ben ik trots op mijn tweede plek. Het is immers pas mijn debuutseizoen.”
Boltjes is al vanaf kleins af aan gek op snelheid. Dat blijkt als hij vertelt over zijn verjaardagsfeestjes tussen zijn zesde en vijftiende, waar altijd werd gekart. “Twee jaar geleden besloot ik dat ik het proffesioneler wilde aanpakken. Daarom zocht ik op internet naar manieren om met een beperkt budget te gaan karten. Ik kwam toen uit bij een kartschool, waar ik voor 25 euro per keer kon gaan racen.”
Al snel bleek dat Boltjes aanleg had, want binnen een jaar haalde hij in één keer alle drie de examens die nodig zijn om deel te nemen aan professionele wedstrijden. Mede daarom besloot hij om zijn zomervakantie op te offeren.
Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma werd hij orderpicker om zo zijn eerste seizoen te bekostigen in de Honda 9 PK-klasse. “Dat is een budgetklasse en is onderdeel van de GK4 kartseries, een Belgisch-Nederlands initiatief. Toch halen we snelheden van 100 km/u. Verder is deze klasse erg competitief. Zo worden er vrije trainingen en kwalificatiewedstrijden verreden.”
Wat de toekomst hem brengt, durft de racer van Sturgis Racing niet te zeggen. “Doordat het een dure sport is, zijn de mogelijkheden beperkt. Daarom hoop ik dat het lukt om een sponsor te vinden, zodat ik me verder kan ontwikkelen. Verder wil ik graag laten zien, dat als je een doel hebt en er voor de volle 100% voor gaat. Alles mogelijk is.”
Wie in contact wil komen met Boltjes, kan mailen naar: Rimme@xs4all.nl

Gerelateerd

HV Almere
EHBT
X