Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat

15 februari 2018 09:06

Door Robert Mienstra

ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat hij bedreigd was via twitter. De Jonge ontving de bedreiging na het verkiezingsdebat over de zorg in de Burgerzaal in het stadhuis dat georganiseerd was door De Stichting Abri, Almere DEZE WEEK  en de Gemeente.

“Ik twitterde met de deze persoon over het zorgdebat”, vertelt De Jonge. “Na een licht ironische tweet van mij ging hij helemaal los tegen me. “ ‘Ze mogen van mij alle Pvda-ers tegen de muur zetten. Doe dat maar Nsb-er Echt Pvda #sterf’ , kreeg ik te horen. Dit gaat mij veel te ver. En dit laat ik ook niet over mijn kant gaan. Ik heb een afspraak met de politie en zaterdag wordt de aangifte opgenomen.”

De Jonge heeft inmiddels de ware identiteit van de dreigtwitteraar kunnen achterhalen. “Met die gegevens ga ik zaterdag naar de politie. De afspraak is al gemaakt. Ik vind dat dit in onze maatschappij niet kan. De uitingen van deze meneer gaan me veel en veel te ver.”

'Walgelijk'

Jerzy Soetkouw, lijsttekker van de PvdA noemt de uitingen op twitter jegens De Jonge en de PvdA walgelijk. "Wat hier tegen Ruud de Jonge en onze partij is gezegd, is verschrikkelijk en onacceptabel. De PvdA staat vierkant achter de aangifte. Op internet gebeurt dit soort bedreigingen vaker. Ik vind dat iedereen die dit overkomt meteen aangifte moet doen. We moeten met z'n alleen laten zien dat we voor een samenleving staan waarin dit soort verschrikkelijke uitspraken onaanvaardbaar zijn."

De politie laat weten dat ze de aangifte afwachten voordat ze met een reactie komt.

 

 

X