KAF blijft open

19 oktober 2020 09:00

STAD CENTRUM - Kunstlinie Almere Flevoland (KAF, oftewel Schouwburg Almere) blijft open. De komende periode is in de Kunsthal nog de tentoonstelling Why The Caged Birds Sing te bezoeken. Met theaterproducenten gaat het Almeerse theater in overleg welke voorstellingen kunnen doorgaan, rekening houdend met de aangescherpte maatregelen in de strijd tegen COVID19.

"Door Rijk, provincie en gemeente is het gebouw van de Schouwburg bestempeld als vitaal en cruciaal voor Almere en voor Flevoland én voor het culturele leven aldaar. Deze rol brengt verantwoordelijkheden met zich mee", aldus Suzanne Boers, hoofd marketing bij KAF. "Ook in deze uitzonderlijke tijden willen wij middels kunst en cultuur een bijdrage leveren aan een duurzame en vitale stad en provincie. Daarom blijft de kunstinstelling open binnen de beperkte mogelijkheden en volgens de laatste richtlijnen van overheid en RIVM. Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers altijd voorop."

2turven hoog afgelast

Het 2turvenhoog festival voor de allerkleinsten gaat deze week niet door. Dit heeft de organisatie samen met KAF en de nieuwe bibliotheek besloten. "Hoewel we er samen met de locaties alles aan gedaan hebben om het theaterbezoek veilig te laten verlopen, is het met deze nieuwe maatregelen niet mogelijk om het festival te laten plaatsvinden", aldus de organisatie.

Expositie

De tentoonstelling Why The Caged Birds Sing, die reflecteert op het anti-racisme debat, kan nog steeds worden bezocht in KAF. Bezoekers dienen vooraf online een kaartje te kopen voor een specifiek tijdslot, er gelden looproutes én er geldt een maximum van aantal bezoekers per tijdslot.

Meer informatie op www.kaf.nl.