Kabelbaan Floriade niet over Weerwater maar over A6

05 juli 2019 08:41

Door Marcel Beijer
ALMERE – De kans dat er toch een kabelbaan over het Floriadeterrein komt is groot. De kabelbaan zal echter niet over het Weerwater richting stadscentrum lopen, maar over de A6 richting Haven.


Dat liet Floriade-directeur Peter Verdaasdonk gisteravond weten tijdens de Politieke Markt. Eerder werd de kabelbaan uit de Floriade-plannen geschrapt, maar vorige maand liet Verdaasdonk tegenover een internationaal gezelschap al doorschemeren dat er toch een kabelbaan zou komen. De verwachting was dat die de verbinding zou leggen met het stadscentrum, maar dat blijkt niet zo te zijn. De kabelbaan gaat over de snelweg A6 naar Haven.

Andere landmarks
Donderdag gaf Verdaasdonk ook tegenover de gemeenteraad aan op korte termijn de handtekening te kunnen zetten onder de komst van een kabelbaan. “Daarnaast verwachten we nog één of twee andere landmarks te kunnen presenteren die de Floriade meer ‘smoel’ gaan geven.”

Ook gaf de directeur aan dat de organisatie met een aantal grote bedrijven in gesprek is om hoofdsponsor van het evenement te worden. Dat is nooit eerder in de historie van de Floriade gebeurd. Deze (lokale) sponsors zullen in ruil zakelijke deals kunnen sluiten met betrekking tot het evenement. "Het is tegenwoordig niet meer zo dat je logo wordt gepubliceerd, in ruil voor een zak geld”, zei Verdaasdonk. “Het gaat om zakendoen.”

2 miljoen bezoekers
De directeur verwacht nog steeds dat de Floriade 2 miljoen bezoekers zal trekken die vooral afkomstig zullen zijn uit de buurlanden. De traditionele doelgroep (55-plussers) wordt benaderd, maar speciale aandacht is er voor jonge gezinnen en jongeren. Zo worden er lespakketten samengesteld voor scholen. “Maar belangrijker nog dan het behalen van die 2 miljoen bezoekers is dat we de netto opbrengst per bezoeker weten te realiseren. Als we die businesscase halen maken we winst.”