Kabelbaan Floriade krijgt dichte cabines

15 juli 2019 12:34

Door Marcel Beijer
ALMERE – De kabelbaan die over het Floriadeterrein gaat lopen krijgt dichte cabines. Dat zegt een woordvoerder van de Floriade BV. De bekostiging van de kabelbaan wordt gedragen door de leverancier.


Twee weken geleden liet directeur Peter Verdaasdonk weten dat de kabelbaan op het Floriadeterrein niet over het Weerwater ging lopen, zoals aanvankelijk het uitgangspunt was, maar over de snelweg A6. Op verschillende social media-platforms leidde dat tot verbazing. Het zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden als er vanuit een gondel bijvoorbeeld een schoen of een frisdrankblikje valt.
Volgens de Floriade BV zal de kabelbaan echter niet tot dergelijke voorvallen leiden. “De opzet van de kabelbaan over de A6 is zo dat gevaarlijke situaties op de snelweg uitgesloten zijn. Zowel voor de weggebruiker als voor de bezoeker aan de Floriade Expo 2022. De cabines zijn gesloten en bieden een uitzicht over het Floriadeterrein.”
De kabelbaan krijgt twee stations voor bezoekers van de expo, zo laat een woordvoerder weten. Eén station komt bij de entree aan de overkant van de A6 (aan de kant van Almere Haven) bij de entree rechtsonder. Het traject volgt dan een diagonale lijn naar het het station op het Green Island van de Urban Greeners, het voormalige Utopia-eiland.

Kosten


De aanleg van de kabelbaan kost de Floriade BV overigens geen cent. "Dit is onderdeel van het ondernemende model van samenwerking met de Floriade Expo 2022", aldus de woordvoerder. "De firma Doppelmayr-Garaventa doet dit geheel voor eigen rekening en risico."


Landmarks


Verdaasdonk verwacht dat de handtekening voor de kabelbaan binnenkort gezet kan worden. Hij kondigde ook aan dat er tijdens de Expo 2022 nog ‘één of twee’ andere landmarks kunnen worden verwacht die de Floriade meer ‘smoel’ gaan geven. Ook gaf de directeur aan dat de organisatie met een aantal grote bedrijven in gesprek is om hoofdsponsor van het evenement te worden. Dat is nooit eerder in de historie van de Floriade gebeurd. De directeur verwacht dat de Floriade 2 miljoen bezoekers zal trekken.