Julia (9) wint publieksprijs Kinderlintjes 

02 december 2019 10:10

ALMERE – Afgelopen vrijdag heeft burgmeester Franc Weerwind de 'Almeerse Kei' uitgereikt. Deze kinderlintjes worden uitgereikt aan kinderen van 4 tot 12 jaar die zich op een bijzondere manier inzetten voor de gemeenschap. Julia (9) won de publieksprijs.

 

In de Burgerzaal van het stadhuis werden zeven keien uitgereikt. De publieksprijs was voor de negenjarige Julia Fernandez van Duijker die een heldendaad verrichtte. In de auto kreeg haar vader een hartstilstand. Vanaf de achterbank klom de Almeerse op haar vaders schoot en heeft de auto tot stilstand kunnen brengen. Haar vader was toen al overleden. Maar dankzij Julia raakte er verder niemand anders gewond.
Andere lintjes waren er voor Lois Wals (11) die armbandjes verkocht om geld te verzamelen voor hulpeloze hondjes. Flynn Stoelhorst (13) liep mee in het Vredesteam tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Havana Rommers (7) helpt mee bij de verzorging van haar zusje die een ernstige beperking heeft. Robin Lem liet zijn haar lang groeien voor de Stichting Haarwensen. Danique Kooistra (12) startte een boekenactie en doneerde 105 boeken aan het Emma Kinderziekenhuis. Houssam Karimi (10) heeft het leven van zijn moeder gered door snel te handelen toen zijn moeder in bad een aanval kreeg waardoor zij bewusteloos raakte. Ook ruimt hij elke week zwerfafval op in de buurt, samen met zijn buurvrouw. Ook de leerlingenraad Archicrew kreeg een lintje. Ze hebben afgelopen schooljaar hun woensdagmiddagen ingeruild om leuke projecten te organiseren.

Gerelateerd

X