Jubileumeditie 2 Turven Hoog feestelijk geopend

19 april 2019 07:29

ALMERE – Het is een vrolijke boel in de foyer van KAF. Peuters, kleuters en zelfs baby's leven zich uit op kleurrijke kunstinstallaties, waaronder een uitdagend landschap van grote ballen waarop zij naar hartelust kunnen klauteren. Deze hele week kunnen de allerkleinsten weer genieten van het festival 2 Turven Hoog, dat dit jaar 20 jaar bestaat in Almere. Ter ere van deze mijlpaal is er dit jaar een extra lange jubileumeditie, die nog tot en met zondag plaatsvindt op diverse locaties. Donderdagavond was de officiële feestelijke opening bij KAF.

 

Voor vele kinderen en vaak ook hun ouders is 2 Turven Hoog een eerste echte theaterervaring. Het festival vindt weer plaats in KAF en de nieuwe bibliotheek, maar dit jaar is 2 Turven Hoog ook aanwezig in verschillende stadswijken, waaronder Corrosia in Haven, Sterrenschool de Ruimte in Poort, OBS de Archipel in Buiten en Reigers Inn in Stad. 

 

Dit jubileumjaar staan er in totaal maar liefst 23 verschillende voorstellingen uit binnen- en buitenland op het programma, zes kunstinstallaties en ook nog kunstworkshops in de foyers. Sommige voorstellingen en installaties zijn voor deze jubileumeditie teruggehaald uit het verleden. Vele andere voorstellingen en installaties zijn nieuw of nog niet te zien geweest in Nederland. De zondag is net als vorig jaar speciaal geprogrammeerd voor de aller-allerkleinste bezoekers van 0 tot en met 3 jaar oud. 

Ga voor het volledige programma en kaartverkoop naar www.2turvenhoog.nl

 

X