Jongeren van Diversity wensen regenboogzebrapad voor Almere

11 juli 2019 10:36

Door Petra Onderwater
ALMERE – In Almere moet iedereen zichzelf kunnen zijn, vinden jongeren van Diversity. Om dit uit te dragen willen zij een regenboogzebrapad realiseren hun stad. Met het krijtsprayen van een tijdelijk exemplaar, van de Esplanade naar het Forum, brachten zij deze wens woensdagavond op een creatieve manier onder de aandacht.


Diversity is een activiteit van welzijnsorganisatie De Schoor voor LHBTI en open minded jongeren. Met een zebrapad in de kleuren van de regenboogvlag willen deze jongeren aandacht vragen voor diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse mensen (lhbti'ers).
Jerzy Soetekouw, wethouder diversiteit en inclusie, hielp de jongeren woensdagavond een handje mee bij het krijtsprayen van een tijdelijk ‘gaybrapad’. “Hiermee vieren we vandaag vrijheid en diversiteit. Jouw gender en seksuele voorkeur mag er zijn, iedereen telt mee en is ons even lief”, aldus Soetekouw. “Er is nog een flinke weg te gaan voor volledige vrijheid en acceptatie. Met dit regenboogpad zetten we een symbolische nieuwe stap.” De wethouder sprak zijn waardering uit voor het initiatief van deze Almeerse jongeren en gaf aan dat de mogelijkheden voor een definitief regenboogzebrapad worden besproken binnen de gemeente Almere.

Diversity


De jongeren van Diversity komen elke woensdagavond bij elkaar voor ontspannende en educatieve activiteiten. “Vanuit het jongerenwerk merkten we dat onder deze jongeren behoefte was aan een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn, anderen kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen”, vertelt Linda de Vries van De Schoor. “De ene keer houden we een rollerdisco of karaoke-avond, maar er komen ook gastsprekers langs om informatie te geven over uiteenlopende onderwerpen die spelen binnen deze doelgroep.”
Alle LHBTI+ en open minded jongeren zijn er van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelden voor deze inloopavonden kan contact worden opgenomen met Suleika El Mhassani of Linda de Vries: elmhassani@deschoor.nl / 06-43106797 of devries@deschoor.nl / 06-34213097.

Gerelateerd

123inkt
Ondernemersplein Gemeente Almere