Jongens moeten nepwapens inleveren bij politie

22 augustus 2019 10:53

STAD CENTRUM - Medewerkers van het cameratoezicht in Almere zagen woensdagavond vier jongens met nepvuurwapens in het centrum lopen. Gewaarschuwde politieagenten troffen de vier jongens even later aan op de Bankierbaan. Bij controle bleek inderdaad dat de wapens die via cameratoezicht waren gezien, nep waren. De jongens hebben afstand gedaan van de nepwapens.

 

De politie neemt bij meldingen waarbij wapens betrokken zijn altijd de nodige veiligheidsmaatregelen in acht. "Ook in dit geval kregen de vier jongens opdracht met hun handen tegen een muur te gaan staan", aldus de politie in een nieuwsbericht op politie.nl. "De jongens hebben de wapens direct aan de agenten overhandigd. Toen zeker was dat de wapens inderdaad nep waren, zijn de politieagenten met de jongemannen in gesprek gegaan. De jongens begrepen direct dat het dragen van deze nepwagens niet alleen verboden is, maar ook schrik bij anderen kan veroorzaken."

 

Straf of boete

Op verschillende plekken zoals op een kermis, in een speelhal of bij een spelletjescentrum worden soms nepvuurwapens verkocht of als prijs uitgedeeld. Het is echter verboden om een nepvuurwapen mee te nemen, benadrukt de politie. Er kan een straf tot negen maanden cel worden opgelegd voor het dragen van een nepvuurwapen of een geldboete worden opgelegd van maar liefst €20.500. "Het verbod is er niet zomaar. Nepwapens kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. Andere mensen schrikken bij het zien van een wapen en sommige nepwapens lijken zo echt dat ze niet van een werkend vuurwapen te onderscheiden zijn. Een wapen op een ander richten is altijd bedreigend."

Lees meer over nepwapens op https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens

Gerelateerd

Ondernemersplein Gemeente Almere
Arbodienstverlening 2.0